Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Квітня 2024

“Психосоціальна підтримка для освітян” від ГО “Смарт освіта”: учителів запрошують на безплатний курс

Учителів і вчительок запрошують на безплатне онлайн-навчання за програмою “Психосоціальна підтримка освітян” від ГО “Смарт Освіта”. Курс спрямований на розвиток обізнаності педагогів і педагогинь у темі психічного здоров’я, а також формування навичок психосоціальної підтримки дітей та їхніх батьків/опікунів, зокрема, у часи війни.

Зареєструватися на навчання всі охочі можуть за посиланням.

Звертаємо увагу потенційних учасників і учасниць, що кількість місць обмежена. Інформацію про дату старту курсу організатори повідомлять зареєстрованим освітянам і освітянкам на електронні пошти. Уся подальша організаційна комунікація відбуватиметься в Telegram-каналі.

Заняття в межах курсу відбуватимуться в другу половину дня з 15:00 або 16:00 до 19:00.

Під час навчання освітяни й запрошені експерти поговорять про:

  • ефективні методики й інструменти оцінки психоемоційного рівня;
  • те, за якими ознаками можна виявити психоемоційні зміни й розпізнати складнощі з психічним здоров’ям у дітей і підлітків;
  • алгоритми першого реагування в контексті стресостійкості;
  • надання психосоціальної підтримки собі й іншим учасникам освітнього процесу;
  • комунікацію й взаємодію з дітьми та їхніми батьками у кризових станах та ситуаціях;
  • налагодження контакту й підтримки з іншими учасниками освітнього процесу;
  • скерування, у разі потреби, дітей і їхніх батьків за фаховою допомогою.

За результатами підвищення кваліфікації учасники та учасниці отримають сертифікати обсягом 60 годин (2 кредити ЄКТС).

Як зазначають організатори, матеріали курсу були розроблені на основі універсального тренінгу з психічного здоров’я (УТПЗ).

До створення програми занять долучилися:

  1. Ольга Савиченко – кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри соціальної та практичної психології Житомирського державного університету імені Івана Франка, психологиня, експертка із психічного здоров’я у проєкті “Розробка Універсального тренінгу із психічного здоров’я (для фахівців першої лінії)”, співзасновниця ГО “Центр практичної психології “For Life””;
  2. Наталія Портницька – кандидатка психологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри соціальної та практичної психології Житомирського державного університету імені Івана Франка, психологиня, експертка із психічного здоров’я у проєкті “Розробка Універсального тренінгу із психічного здоров’я (для фахівців першої лінії)”, директорка ГО “Центр практичної психології “For Life””;
  3. Ірина Тичина – кандидатка психологічних наук, доцентка, декан соціально-психологічного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка, психологиня, експертка із психічного здоров’я у проєкті “Розробка Універсального тренінгу із психічного здоров’я (для фахівців першої лінії)”, співзасновниця ГО “Центр практичної психології “For Life””.

Співавторкою тренінгової програми також є сімейна та дитяча психологиня Світлана Ройз. У межах курсу Світлана проведе окремий тренінг для освітян.

Науковим консультантом проєкту є докторка Тара Пауелл – асоційований професор Іллінойського університету (США).

Раніше ми розповідали, що знайти корисні ресурси, поради й тренінги щодо життєстійкості освітяни, учні та їхні батьки можуть на порталі проєкту “Resilience.Help” від ГО “Смарт освіта”.

Титульне ілюстративне фото: ГО “Смарт освіта”; школа “Славута”

Онлайн курс “Психосоціальна підтримка освітян” створено ГО “Смарт Освіта” у партнерстві з Americares Foundation, Inc. Матеріали тренінгу розроблені на основі УТПЗ командою науковиць Житомирського державного університету ім. Івана Франка та дитячою сімейною психологинею Світланою Ройз за підтримки Friedrich Naumann Foundation for Freedom.


Обговорення