Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Червня 2023

Результати будуть відомі до 28 червня: підсумки основної сесії НМТ-2023

Основна сесія НМТ відбулася в найбільших містах України та в 47 містах за кордоном, організатори провели 20 змін тестувань. Для участі в цій сесії НМТ зареєструвалися 281 тис. вступників. Більшість із них, незважаючи на воєнні виклики, змогла відвідати екзаменаційні центри та скласти тестування.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

За його словами, офіційні результати НМТ за шкалою 100–200 балів будуть розміщені до 28 червня в персональному електронному кабінеті вступника.

“Як і минулого року, процес тестування не був легким. Майже під час кожної сесії в якихось областях лунала повітряна тривога. Мій син також потрапив на таку зміну, тож приблизно дві години разом з іншими вступниками та інструкторами вони провели в укритті, згодом все ж таки змогли закінчити тестування. Утім, на жаль, понад 500 учасників не завершили тестування через тривалі повітряні тривоги”, – розповів міністр.

Інший виклик – це технічні проблеми, зокрема хакерські атаки росіян на українські сервери. Були учасники, які мали труднощі із входом до системи й збереженням результатів тестувань. Усе це було складним викликом для вступників, однак, як зазначив Лісовий, фахівці тимчасових екзаменаційних центрів надавали їм оперативну допомогу.

“Були ситуації, які було неможливо виправити, тож вступники, які не склали або не завершили тестування через об’єктивні причини, зокрема й тривалі повітряні тривоги, візьмуть участь у додатковій сесії тестування, що розпочнеться 11 липня”, – додав міністр.

МОН й Український центр оцінювання якості освіти розглядають варіанти організації процесу наступного року, щоб запобігти ймовірним викликам (зокрема й спробам списування).

Читайте також: “Які терміни вступної кампанії-2023 – нагадування для абітурієнтів”.

Фото: sobitie.com.ua


Обговорення