Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Травня 2024

Родини тимчасово переміщених українок і українців у Києві й Берліні запрошують на безплатні воркшопи для дітей

Тимчасово переміщених українців і їхніх дітей у Києві й Берліні запрошують на безплатні воркшопи, які відбудуться в межах проєкту “ЗнакиІгри”. Під час заходів діти дізнаються, що таке нова сучасна музика й чим вона особлива, та в дружній безпечній атмосфері зможуть помузикувати з професійними виконавцями.

Про це “НУШ” повідомили автори проєкту – Освітньо-концертна платформа нової музики Kyiv Contemporary Music Days (KCMD).

Взяти участь у події всі охочі можуть, заповнивши анкету за посиланням. Точне місце проведення організатори повідомлять зареєстрованим учасникам і учасницям.

Загалом, для дітей і підлітків відбудуться вісім безплатних воркшопів (по 4 в кожному місті):

  • у Києві 1 й 2 червня 2024 року;
  • у Берліні 30 червня й 6–7 липня 2024 року.

Доєднатися до події запрошують як дітей і підлітків, що не мають попереднього досвіду гри на музичних інструментах, так і тих, хто вже навчається музики.

У Києві воркшопи проводитимуть учасники Національного ансамблю солістів “Київська камерата”, у Берліні – ансамблю “KNM Berlin”.

Спеціально для проєкту “ЗнакиІгри” українські композиторки Рената Сокачик та Яна Шлябанська також створили нові музичні твори. Їх учасники та учасниці воркшопів зможуть почути під час заходів.

Як зазначають організатори, проєкт покликаний допомогти родинам переміщених українок і українців із дітьми долати психологічні впливи війни за допомогою музики. Він сфокусований на терапевтичних аспектах колективного музикування й групової взаємодії та має на меті зацікавити молоде покоління сучасною академічною музикою.

Докладніше дізнатися про подію можна за посиланням.

Читайте також: “Діти з сімей військовослужбовців і ВПО можуть отримати безплатні іграшки: як подати заявки або стати благодійником проєкту”.

Титульне фото: Освітньо-концертна платформа нової музики Kyiv Contemporary Music Days (KCMD).


Обговорення