Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Травня 2021

Розпочалася реєстрація на дитячий фестиваль Чілдрен Кінофест

Розпочалася реєстрація на безплатні кінотеатральні покази восьмого фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест.

Заходи відбуватимуться з 28 травня до 2 червня в понад 20-ти містах України (перелік кінотеатрів із посиланнями на реєстраціютут). Частину фільмів також продемонструють онлайн із 28 травня до 6 червня на сайті Чілдрен Кінофест.

Реєстрація на кожен фільм кінотеатральної програми Чілдрен Кінофесту розпочинається за чотири дні до його показу.

Так, на фільм-відкриття фестивалю “Віктор_Робот” можна зареєструватися з 24 травня, на “Як Гітлер вкрав рожевого кролика” – з 25 травня тощо.

Зареєструватися на покази може кожен охочий – для цього потрібно обрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на сайті Чілдрен Кінофесту.

Зареєструватися на онлайн-покази можна з 28 травня, з 9.00.

До конкурсної програми фестивалю традиційно ввійшли сім дитячих фільмів, дібраних на найбільших європейських кінофорумах.

Відкриється фестиваль анімаційною стрічкою Анатолія Лавренішина “Віктор Робот“, яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну. Картину вже відзначили Призом глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю та премією “Кіноколо”.

Традиційно юні глядачі виступають у ролі журі фестивалю та голосують за фільми, які сподобалися їм найбільше. Переможця міжнародного конкурсу оберуть через підрахунок глядацьких голосів та оголосять на онлайн-церемонії закриття фестивалю 6 червня.

Спеціальною подією цього року буде показ угорської анімаційної стрічки “Лисенятко Вук“, яка цього року відзначає своє 40-річчя.

Також у межах Чілдрен Кінофесту на глядачів чекає показ робіт-фіналістів П’ятого конкурсу короткометражних фільмів, знятих українськими дітьми віком від 7 до 14 років.

Переможців конкурсу обере професійне журі, а глядачі з усієї України за допомогою голосування оберуть переможця в номінації “Приз глядацьких симпатій”.

Як і завжди, фестиваль закриє володар Гран-прі попереднього року – українська фантастична пригодницька стрічка “Фокстер&Макс” Анатолія Матешка.

Фільм також буде доступний онлайн на сайті online.childrenkinofest.com.

Нагадаємо, нещодавно Чілдрен Кінофест оголосив програму фільмів.

Фото: Чілдрен Кінофест


Обговорення