Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Квітня 2021

Восьмий Чілдрен Кінофест оголосив програму фільмів

До конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю для дітей і підлітків “Чілдрен Кінофест” увійшли 7 фільмів.

Про це “Новій українській школі” повідомили організатори фестивалю.

У 2021 році перегляд фільмів відбудеться в гібридному форматі: частину фільмів покажуть у кінотеатрах з 28 травня до 2 червня (перелік кінотеатрів оголосять у травні), частину – на сайті онлайн із 28 травня до 6 червня.

Аудиторія обере переможця з 7-ми фільмів конкурсної програми – після перегляду фільмів глядачам запропонують оцінити свої враження. Серед фільмів:

  • Фільм-відкриттям Чілдрен Кінофесту в кінотеатрах – анімаційна стрічка Анатолія Лавренішина “Віктор_Робот“, яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну. Картину вже відзначили Призом глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю та Премією “Кіноколо”.

Події фільму розгортаються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити, – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає.

  • У кінотеатрах показуватимуть фільм, відзначений Баварською та Німецькою кінопреміями, – родинну історичну драму “Як Гітлер вкрав рожевого кролика“. У ній ідеться про 9-річну дівчинку, сім’я якої змушена тікати з рідної Німеччини після приходу до влади нацистів.
  • Французько-бельгійський фільм “Полі” розповість про пригоди двох друзів – дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.
  • Комедія “Хлопчик-гусак“, найкраща дитяча стрічка 2020 року за версією Данської кіноакадемії.
  • Ще три кінострічки конкурсної програми покажуть онлайн: нідерландську сімейну комедію “Джекі та Опієн“, норвезьку пригодницьку документальну картину “Арктичні верблюди” та шведську фантастичну стрічку “Самі в космосі“.
  • Онлайн і офлайн покажуть пригодницький анімаційний фільм “Лисенятко Вук“. Угорська стрічка, знята за мотивами дитячих оповідань Іштвана Фекете, побачила світ у 1981-му, а цьогоріч святкує 40-річчя. Саме Вук став натхненням для іміджу цьогорічного Чілдрен Кінофесту.
  • Онлайн покажуть фільм-закриття фестивалю – українську фантастичну пригодницьку стрічку “Фокстер & Макс” Анатолія Матешка, минулорічну переможницю Чілдрен Кінофесту. Головний герой фільму, дванадцятилітній школяр Макс, знаходить балончик із нанофарбами, і малює графіті собаки. Неочікувано малюнок оживає та перетворюється на пса-наноробота з суперможливостями.

У межах Чілдрен Кінофесту в кінотеатрах і онлайн покажуть двадцять стрічок-фіналістів П’ятого конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми. Переможців визначать українські кінематографісти. Глядачам показу також запропонують проголосувати та обрати переможця в номінації “Приз глядацьких симпатій”. Фіналістів оголосять 19 травня.

Почесною амбасадоркою фестивалю у 2021 році стала співачка й авторка пісень Христина Соловій.

Фото: Чілдрен Кінофест

Список переможців минулорічного фестивалю можна проглянути за цим посиланням.


Обговорення