Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Червня 2024

Розраховуємо конкурсний бал з онлайн-калькулятором: зручна можливість для абітурієнтів

Для цьогорічних абітурієнтів і абітурієнток створили онлайн-калькулятор для розрахунку конкурсного бала під час вступу. Для цього необхідно заповнити поля з результатами вступних випробувань (НМТ / ЗНО) й відповідними коефіцієнтами для обраної спеціальності (додаток 7 у Порядку прийому студентів).

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Користуватися калькулятором можна за посиланням.

Якщо абітурієнт планує вступати:

  • на спеціальність, де передбачено складання творчого конкурсу, варто додатково заповнити поле “Вступне випробування 5” з відповідним коефіцієнтом з додатка 7;
  • на бакалаврат за напрямами “Аграрні науки” або “Економіка та управління” на основі НРК5 і якщо складав або реєструвався на єдине фахове вступне випробування, також варто заповнити поле “Вступне випробування 6” із ваговим коефіцієнтом 1.

Вступники й вступниці також можуть зазначити суму додаткових балів:

  • від 0 до 10 – за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів у ЗВО (для вступу до нього на спеціальності, яким надається особлива підтримка);
  • 10 – для призерів і переможців чемпіонатів Європи та світу з олімпійських видів спорту (зокрема, серед школярів), Всесвітньої гімназіади, чемпіонатів України (з олімпійських видів спорту) під час вступу на спеціальності “Середня освіта (Фізична культура)” та “Фізична культура і спорт”.

Для розрахунку вступного балу також можна вказати галузевий коефіцієнт (1,02), якщо вступник подає заяви з пріоритетностями 1 і 2 на спеціальності, яким надається особлива підтримка, а також регіональний коефіцієнт:

  • 1,07 – якщо обраний ЗВО розташований у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській або Чернігівській областях;
  • 1,04 – якщо обраний ЗВО розташований у Дніпропетровській та Полтавській областях, а також Бучанському районі Київської області.

Раніше очільниця УЦОЯО Тетяна Вакуленко розповіла, чим зумовлений формат НМТ-2024.

Ми також публікували докладну статтю, де зібрали всю основну інформацію про НМТ-2024, його правила та особливості. Ознайомитися з матеріалом можна за посиланням.

Таблиці переведення тестових балів у 200-бальну шкалу доступні тут.

Читайте також: “Від входу в центр тестування до отримання результатів: як проходитиме НМТ-2024″.

Титульне фото: “НУШ”


Обговорення