Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Травня 2022

Розшукують 1889 дітей – на гарячу лінію уповноваженої з прав людини надходять запити

На гарячу лінію уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової надійшли звернення про розшук зниклих безвісти 1889 дітей.

На зустрічі з делегацією міжнародної неурядової організації Save the Children Денісова розповіла, що примусово депортованих українських дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, країна-агресор планує передати на всиновлення за спрощеною процедурою, після чого документи, які підтверджують їхнє українське походження, будуть знищені.

“У росії та на тимчасово окупованих нею територіях України нашим дітям нав’язують вивчення російської мови та пропаганди, знищуючи національну ідентичність. У Криму та ОРДЛО посилюється мілітаризація українських дітей. Серед вихованців так званих “кадетських корпусів”, яких окупанти змушують брати участь у воєнних діях проти України, вже є дві жертви”, – розповіла Денісова.

В Україні працює гаряча лінія уповноваженої з прав людини, куди можна повідомляти інформацію про зниклих людей за телефоном: 0800501720 або на електронну пошту: [email protected].

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – bakhtiarzein, Depositphotos


Обговорення