Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Березня 2024

Сертифікація вчителів 2024: правила проходження незалежного тестування

9 березня 2024 року відбудеться перший етап сертифікації вчителів початкових класів, математики та української мови й літератури, які викладають у 5-6 класах “НУШ”.

Докладно про правила проходження незалежного тестування педагогів розповіли в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Допуск учителів до пунктів тестування розпочнеться о 10:15 й триватиме до 10:50. Робота над завданнями стартує об 11:00. У разі запізнення учасників і учасниць до проходження першого етапу сертифікації не допустять.

Інформацію про місце проведення незалежного тестування фахових знань і вмінь учителі можуть знайти в листах-викликах, які розміщені в їхніх особистих електронних кабінетах.

В УЦОЯО закликають освітян не повідомляти цю інформацію стороннім особам з безпекових міркувань.

Для входу до пунктів тестування педагогам обов’язково необхідно мати з собою 2 документи:

  • оригінал паспорта громадянина України (у разі його відсутності – іншого документа, що посвідчує особу);
  • лист-виклик (у роздрукованому вигляді).

Учасникам і учасницям, документи яких містять розбіжності в персональних даних, щоб підтвердити свою участь у першому етапі сертифікації, необхідно надати свідоцтво про зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові), та/або свідоцтво про шлюб, та/або свідоцтво про розірвання шлюбу.

Учителі також мають взяти з собою дві-три ручки з чорнилами насиченого чорного кольору та за бажанням прозору пляшку з питною водою (маленьку, без етикетки).

Номер своєї аудиторії педагоги знайдуть в алфавітних списках учасників сертифікації, які будуть розміщені всередині пунктів тестування. А на вхідних дверях в кабінети висітиме інформація із зазначенням номерів робочих місць учителів.

Перед початком тестування, освітяни отримають зошити із завданнями тесту й бланк відповідей. На виконання роботи педагоги матимуть 180 хвилин.

Під час проходження тестування на робочих столах (або поруч) учителів НЕ має бути:

  • засобів зв’язку;
  • пристроїв зчитування, оброблення чи збереження інформації;
  • окремих елементів, які можуть бути частинами відповідних технічних засобів чи пристроїв;
  • друкованих або рукописних матеріалів;
  • інших засобів, предметів чи приладів, що не передбачені процедурою незалежного тестування.

Під час проходження тестування учасникам дозволятимуть виходити з аудиторії. Для цього необхідно попередити про це старшого інструктора й залишити на своєму робочому місці згорнутий зошит і бланк відповідей (заповненою стороною донизу). Однак, звертаємо увагу вчителів, що час, проведений за межами кабінету, не додадуть до часу, відведеного на виконання тестових завдань.

У разі оголошення повітряної тривоги учасникам сертифікації необхідно буде пройти до укриття цивільного захисту й перебувати в ньому до повідомлення про її завершення. Після закінчення небезпеки вчителі зможуть повернутися до аудиторій й продовжити виконувати завдання. Час тривалості повітряної тривоги додадуть до часу, відведеного на проходження тесту.

Після завершення виконання завдань педагоги мають здати бланк відповідей старшому інструктору й залишити підпис в аудиторному протоколі. Відповідальний за пункт тестування також зробить відмітку в картці учасника сертифікації (її вчителям видадуть в аудиторіях).

Правильні відповіді до завдань незалежного тестування з’являться на сайті УЦОЯО до 12 березня.

Докладніше про правила проходження першого етапу сертифікації й особливості тестів можна знайти за посиланням.

Титульне фото: УЦОЯО


Обговорення