Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

Пілотну сертифікацію пройшли 705 вчителів початкової школи із 857, які зареєструвались.

Про це повідомила міністерка освіти і науки Ганна Новосад під час Форуму учасників пілотного експерименту НУШ “Агенти змін”, передає сайт МОН.

Я б хотіла подякувати абсолютно всім вчителям, що взяли участь у сертифікації, – незалежно від результату. Кожен із вас зробив свій внесок для вдосконалення механізму сертифікації. Саме на основі ваших результатів та досвіду ми вдосконалюватимемо процедуру на майбутнє”, – сказала Новосад.

Успішність проходження сертифікації залежала від того, чи взяли участь педагоги у всіх обов‘язкових етапах пілоту та чи подолали встановлений спецкомісією поріг склав/не склав на двох основних етапах.

В останньому етапі – проведенні незалежного тестування – взяли участь 807 вчителів. З них 31 учасник не завантажили власні е-портфоліо і були знятий зі сертифікації.

27 листопада комісія при МОН встановила порогові бали для успішної сертифікації:

Зазначимо, що для тих вчителів, які не пройшли сертифікації, не передбачено жодних санкцій. Проте ті, хто успішно пройшов процедуру, отримуватимуть 20% надбавки до зарплатні впродовж дії сертифікації.

Сертифікація діятиме три роки – з 1 січня 2020 року до 31 грудня 2022 року. 

Читайте також “Першопрохідці: що кажуть про сертифікацію вчительки з Львівщини” та “Як я пройшла перший етап сертифікації – досвід учительки пілотного класу НУШ”

Ілюстрація: УЦОЯО

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення