Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Листопада 2023

Сестра Зеф із Пакистану – краща вчителька планети за версією премії Global Teacher Prize–2023

Найкращою вчителькою планети в 2023 році за версією Міжнародної премії Global Teacher Prize стала Сестра Зеф із Пакистану.

Про це повідомили на порталі премії Global Teacher Prize.

Цьогоріч фіналістів Міжнародної премії обирали з понад 7 000 номінантів зі 130 країн світу. Зокрема, до десятки найкращих педагогів планети увійшов учитель української мови і літератури Артур Пройдаков, а до 50 кращих також потрапила українка Людмила Таболіна.

Церемонія нагородження найкращих вчителів 2023 року відбулася 8 листопада в Парижі. Цьогорічна переможниця Сестра Зеф у 13-річному віці заснувала у дворі свого будинку школу для знедолених дітей. Щоб утримувати заклад, вона працювала по 8 годин у день. А у 2006 році через її діяльність нападники атакували будинок вчительки, тому Сестра Зеф тимчасово залишила село.

У 2010 році педагогиня отримала ступінь магістра в галузі політології. Зараз вона є експертом з питань жіночої освіти, борцем за права дітей і письменницею. Крім того, Сестра Зеф заснувала Фонд Zephaniah Free Education & Women’s Empowerment Foundation, який працює над підвищенням статусу жінок через освіту та підтримку.

Володарка премії планує побудувати школу, де діти з найбідніших сімей Пакистану зможуть навчатися без дискримінації.

Раніше ми публікували добірку аудіоуроків від Артура Пройдакова – українського вчителя в десятці Global Teacher Prize.

Титульне фото: Global Teacher Prize


Обговорення