Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Жовтня 2020

Що купує твоя школа – дивіться онлайн-мапу закупівель шкіл та дитсадків

Transparency International Ukraine створила онлайн-мапу з інформацією про закупівлі у школах та дитсадках 24 обласних центрів.

Мапа доступна на спеціальній сторінці нашого сайту.

“Найкращий спосіб переконатися, що діти отримують усе необхідне, контролювати дії влади, насамперед самих шкіл та органів управління освітою. І саме для такого контролю Transparency International Ukraine створила спеціальний проєкт “Що купує твоя школа””, розповідають в організації.

Для мешканців інших міст експерти ТІ Україна підготували низку інструкцій. Серед них поради з підготовки інформаційних запитів про закупівлі до управління освіти, а також інструкції, як знайти свою школу на моніторинговому порталі DOZORRO.

“Дуже часто фінансові питання в школах вирішуються через використання батьківських внесків. До того ж, ця практика часто має масовий та примусовий характер.

З кожним роком в бюджеті закладається більше коштів на освіту, а значить і на шкільні закупівлі. Тож сьогодні варто переконатися, чи дійсно ці проблеми не можна розв’язати без залучення батьків. А наша онлайн-мапа та корисні інструкції зможуть допомогти в цьому”, пояснює директор програми інноваційних проєктів ТІ Україна Іван Лахтіонов.

Відгуки про проєкт можна залишити у формі зворотного зв’язку внизу сторінки з мапою. Якщо ж інформація про закупівлю школи не відповідає дійсності, можна залишити відгук на порталі DOZORRO. У разі виявлення порушення, представники DOZORRO-спільноти скерують ці дані до відповідних органів правопорядку та контролю.

Ілюстрація: Transparency International Ukraine


Обговорення