Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Квітня 2022

Що робити в разі втрати документа про загальну середню освіту

Міносвіти розʼяснило, що робити в разі втрати документа про загальну середню освіту.

Насамперед у такій ситуації потрібно звернутися в заклад освіти, що видав цей документ. Це може зробити як випускник, так і його / її законний представник.

Якщо цей заклад розташований на тимчасово окупованих або захоплених територіях, потрібно звернутися із заявою щодо надання інформації про отриманий в Україні документ у будь-який заклад загальної середньої освіти в місці тимчасового перебування випускника або законного представника.

Якщо ж інформація про серію та номер документа про загальну середню освіту невідома, можна оформити електронний запит за посиланням і отримати на електронну пошту інформацію з Реєстру документів про освіту Єдиної державної електронної бази з питань освіти (у формі виписки з кваліфікованими електронними підписом і печаткою технічного адміністратора ЄДЕБО).

Якщо у вас немає довідки щодо результатів річного оцінювання навчальних досягнень, заклад освіти має провести оцінювання знань відповідно до Порядку обліку та видачі документів про загальну середню освіту державного зразка особам, які здобули загальну середню освіту в навчальних закладах на тимчасово окупованій території України у 2014 році.

Читайте також розʼяснення, як оцінювати учнів, які не навчалися або були за кордоном.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos


Обговорення