Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Лютого 2018

Щоб пройти ЗНО з використанням шрифту Брайля, потрібен медичний висновок

Для того, щоб скласти зовнішнє незалежне оцінювання з допомогою шрифту Брайля чи інших спеціальних можливостей, потрібно під час реєстрації на тестування подати медичний висновок.

Про це повідомили на сайті Українського центру з оцінювання якості освіти.

Особа, яка планує брати участь у ЗНО та потребує адаптації процедури тестування, має надати відповідний медичний висновок“, – йдеться у повідомленні.

Документ слід подати під час реєстрації на ЗНО, вказавши в реєстраційній картці номер і дату виданої закладом охорони здоров’я форми №086-3/о.

Також у наказі № 1027/900 від 29 серпня 2016 року Міністерства освіти і науки можна переглянути перелік спеціальних умов, що створюються в місцях проведення тестування.

Варто зазначити, що цьогоріч у наказі Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я перелік особливих умов, які створюються для проходження ЗНО, доповнено умовою щодо надання можливості отримати в друкованій формі тексти до завдань з аудіювання, передбачені в сертифікаційних роботах з іноземних мов. Звертаємо увагу: код цієї умови, який необхідно зазначити в медичному висновку, – 0105“, – додали в Центрі.

Нагадаємо, проект “Be Smart” запустив безкоштовні онлайн-курси для підготовки до ЗНО.

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив характеристики тестів зовнішнього незалежного оцінювання, які у 2018 році надрукують шрифтом Брайля.

Також Центр оприлюднив зразки завдань ЗНО з іноземної мови.

Фото: pexels.com


Обговорення