Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Липня 2020

Шкарлет виступив за прибирання функції інтернату від санаторних шкіл

Скандально призначений т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет виступив за реформування санаторних шкіл-інтернатів.

Про це він сказав в інтерв’ю LB.ua.

“Там є дуже багато порушень і зловживань. Наше міністерство, а також МОЗ і Мінсоц ініціювали разом зміну їх статусу, перепрофілювання”, – сказав очільник МОН.

На уточнення журналістки, чи прибереться з цих закладів функція інтернату, Шкарлет відповів:

“Звичайно. Там є певне коло зацікавлених осіб – ну, знаєте, земля, рекреаційні зони. Але я прибічник того, аби виконувати закон. Закон каже, що нема таких форм навчання”.

Він також зазначив, що в законі про середню освіту немає такого типу закладів.

“Міністерство охорони здоров’я пише, що хвороби, які лікують в цих інтернатах, не є такими особливими, щоб для них виділяти певний лікувальний період. А в положенні про санаторні школи, в статті 5 (пункті 5, – ред.), є чітка позиція: існувати така санаторна школа може лише при наявності медичної ліцензії. В жодної такої школи ліцензії нема”, – пояснив Шкарлет.

Нагадаємо, Шкарлет представив план міністерства щодо школи на 2020 рік. Він відповідає оперативному плану МОН на 2020 рік, розробленому раніше.

Також він розповів, що міністерство готує три варіанти початку нового навчального року: дистанційка, змішана форма або кілька змін.

Фото: автор – SergIllin, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.