Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Березня 2022

Шкільних психологів запрошують на тренінг з кризового втручання за методом ЕМДР (протокол ASSYST)

Шкільних психологів запрошують на безплатний тренінг з кризового втручання за методом ЕМДР (протокол ASSYST) від EMDR Europ ASSYST Humanitarian Psychosocial Project(c) та ГО “Асоціація ЕМДР в Україні – фахове об’єднання зі спеціальної травматерапії”.

Тренінг відбудеться 2 квітня, зареєструватись на участь можна у цій анкеті. Навчання буде онлайн та триватиме близько 4 годин. Забезпечуватиметься переклад українською мовою.

Після реєстрації ви отримаєте протокол ASSYST Individual та ASSYST Group для практики під час сесії.

Тренінг розрахований на психологів, психотерапевтів та працівників кризових інтервенцій. Вестиме його разом з командою президентка Чеської асоціації EMDR, клінічна психологиня та терапевтка Зузана Чепелікова. Зузана є лідеркою методу EMDR в Європі.

На тренінгу ви:

  • Дізнаєтесь про протокол для спеціалістів в галузі психічного здоров’я, завдяки якому можна швидко та впевнено реагувати на травматичні виклики.
  • Оволодієте інструментом швидкого реагування. Процедура АSSYST(c) заповнює час між першою психологічною допомогою і психотерапією високого втручання (наприклад, EMDR) після травматичного досвіду чи критичної події. Використовується, коли в людини з’являються тяжкі симптоми психологічного дистресу, фізіологічна реактивність чи погіршується самопочуття чи функціонування.

Як буде проводитись:

  • Частина тренінгу відбуватиметься у практичних парах.
  • У першій частині ви розглянете протокол кризового втручання ASSYST для роботи з окремими особами.
  • Після 15-хвилинної перерви продовжиться робота з груповим протоколом ASSYST.

Технічні умови:

  • Якщо можливо, підключіться до комп’ютера або телефону, який вам не потрібно тримати,
    щоб у вас були вільні руки для двосторонньої стимуляції (постукування руками).
  • Організатори рекомендують знайти максимально спокійне місце (з огляду на ваші умови), мати доступний напій і не бути голодними.

Нагадаємо, ГО “Смарт освіта” разом з ГО “Асоціація ЕМДР в Україні – фахове об’єднання зі спеціальної травматерапії” розпочали цикл онлайн-зустрічей для вчителів, батьків, опікунів та психологів. Зустрічі відбуваються за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. Ось розклад подій:

Довідка

MDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) – перекладається, як десенсибілізація та репроцесуалізація (опрацювання) рухом очей.

EMDR – спеціальна травматерапія, яка є методом психотерапії, що об’єднує багато успішних елементів цілого ряду терапевтичних підходів та комбінує їх з рухами очей або іншими формами двосторонньої стимуляції таким чином, щоб стимулювати механізм обробки травматичної інформації мозком.

Метод EMDR був створений в 1987 році Др. Френсін Шапіро (психологиня, старша наукова співробітниця Науково-дослідного інституту Психічних досліджень в Пало-Альто, США). Це інноваційне клінічне лікування, яке успішно допомогло понад одному мільйону людей, що зазнали психологічних труднощів, які виникають з якогось травматичного досвіду (сексуальне насильство, занедбання в дитинстві, дорожньо-транспортні пригоди та насильство). EMDR також є дієвим в лікуванні інших скарг, таких як продуктива тривога, проблем пов’язаних з почуттям власної гідності, фобії та інші пов’язані з травмою тривожні розлади.

Фото: автор – photographee.eu, Depositphotos


Обговорення