Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Червня 2021

Школа в США виплатить $3 мільйони батькам школяра, який вчинив самогубство через булінг

Батьки 8-річного хлопчика з американського штату Огайо, який наклав на себе руки через постійні знущання, домовилися з освітніми чиновниками про 3 мільйони доларів компенсації. 

Про це пише The Cincinnati Enquirer, повідомляє Громадське.

Справа 8-річного Габріеля Тайя почалася ще 2017 року. 24 січня працівники Державної школи Цинциннаті оприлюднили відео з камер безпеки, на котрому видно, що однокласник вдарив хлопчика біля входу до туалету. Він пролежав на підлозі кілька хвилин, перш ніж дорослі помітили. 27 січня того ж року хлопця знайшли мертвим удома у його кімнаті. 

Родина Габріеля подала позов проти ради освіти шкільного округу, де він навчався, а також проти колишньої директорки початкової школи та інших її працівників. У січні 2021 року суд виніс рішення, що Габріель Тай постійно зазнавав знущань за три роки до смерті. Було зазначено, що працівники школи не допомогли йому та не казали про це батькам. 

Зокрема, у день нападу, який записано камерою спостереження, медсестра оглянула побитого хлопчика, але не телефонувала до служби 911. Натомість вона зателефонувала батькам та сказала, що їхній син знепритомнів, але йому не потрібна медична допомога.

Керівники школи також ніколи не говорили батькам, що їхнього сина побили. Через три дні в школі на нього знову напали. Повернувшись додому зі школи, хлопчик наклав на себе руки. Медики, які прибули за викликом, не змогли йому допомогти. 

Нині школи в тому окрузі погодилися на заходи для запобігання булінгу. Зокрема, всі працівники мають пройти навчання щодо протидії залякуванням та виявлення подібної поведінки. Батьки хлопця досягли попередніх домовленостей щодо компенсації на суму в 3 мільйони доларів від шкільного округу. Вони отримають ці гроші, якщо рада шкіл округу схвалить домовленість. У школі, де навчався Габріель, встановлять меморіал на його честь.

Нагадаємо, суд оштрафував директорку на Львівщині через булінг учнів.

Титульне фото: автор – Mactrunk, Depositphotos


Обговорення