Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Листопада 2022

Школярам у Мелітополі загрожує примусове вивезення до росії

Мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що окупанти оголосили канікули у місцевих школах, а тим часом вивозять дітей до окупованого Криму, Краснодара та інших регіонів росії.  

Про це він розповів в ефірі національного телемарафону.

За словами Федорова, з 31 жовтня для школярів міста окупанти оголосили канікули. Посадовець переконаний, що росіяни будуть примусово вивозити з Мелітополя школярів до тимчасово окупованого Криму, Краснодару й інших регіонів РФ, як це вже трапилося в Кам’янці та Енергодарі. 300 дітей з цих населених пунктів досі не повернулися додому – представники окупаційної влади звернулися до батьків із проханням “передати зимові речі”.

Мер нагадав, що навчальний процес у Мелітополі відбувається в атмосфері тотального контролю над учнями: їх обшукують перед початком уроків і не випускають на двір навіть під час перерви. Батькам вхід до школи заборонено.

Водночас Іван Федоров наголосив, що навіть ті вчителі, які на початку повномасштабного вторгнення пішли на співпрацю з ворогом, зараз тікають із міста. За словами мера, у зв’язку із нестачею освітян у Мелітополі закрито вже дві школи.

Читайте також:Дітей сотнями вивозять “на росію” та не дозволяють вчитися українською: життя окупованої Запорізької області“.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Титульне фото: автор – mikdam, Depositphotos


Обговорення