Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Листопада 2021

Школярі можуть виграти набори книжок на конкурсі есе про права дитини

Комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики запрошує школярів та студентів взяти участь у Всеукраїнському конкурсі есе “Мій парламент за права дитини”.

Про це написано на сайті комітету.

Стати учасниками можуть усі охочі віком від 6 до 18 років. Для цього необхідно:

  1. Написати есе українською мовою обсягом до 1 500 символів. Воно має обов’язково розпочинатися зі слів: “Я маю право / у мене є право”.
  2. Опублікувати есе на сторінці у Facebook. Для наймолодших учасників, якщо в них немає особистої сторінки в соцмережі, дозволяється публікація есе на сторінці одного з батьків або на Facebook-сторінці навчального закладу чи вчителя дитини.
  3. В описі до листа вказати свої прізвище, ім’я, вік та назву закладу, де навчається учасник / учасниця.
  4. Обов’язково позначити сторінку Освітнього центру @Освітній Центр Верховної Ради України та сторінку Комітету @Комітет гуманітарної та інформаційної політики.
  5. До опису додати хештеги: #мійпарламентзаправадитини #освітнійцентр.

Конкурс триває до 15 листопада. Переможців оголосять 22 листопада у форматі відеоконференції на сторінці події в Facebook.

За найкращі роботи учасники отримають пам’ятні подарунки – набори книжок і грамоти, а всі інші учасники будуть нагороджені подяками.

Конкурс присвячений річниці затвердження Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про права дитини та 30-річчя її ратифікації Верховною Радою. Ініціаторами є підкомітет у справах сім’ї та дітей Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики спільно з Освітнім Центром Верховної Ради.

Раніше ми писали, що школярів запрошують на конкурс журналістських матеріалів.

Нагадаємо, що ГО “Смарт освіта” розпочала “Національний проєкт: пишемо есе”, який має на меті змінити підходи до навчання письма в українських школах.

Ілюстрація: Сторінка події в Facebook.


Обговорення