Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Січня 2023

Школярі з Галича виграли кошти на реалізацію соціальних ініціатив

У місті Галичі Івано-Франківської області ліцеїсти створили соціальні проєктні заявки – кілька проєктів отримали фінансування від швейцарсько-української ініціативи “DECIDE”. Заявки подали близько 500 школярів, які представили 90 проєктів. Перемогу здобули 45 робіт. 

Про це повідомляє “Суспільне”.

Зокрема, учні галицького ліцею “Академічний” разом з учителями написали проєкт щодо потреби в мобільному класі для пізнання природи. Він складається з переносних столів та стільців, наметів, бінокля, лупи, казана, магнітно-маркерної дошки та ноутбука (загальна вартість – 80 тис. грн).

За словами заступниці директора ліцею Оксани Керницької, школа разом із заповідником “Давній Галич” уже склала план виїзних екскурсій та уроків, погоджений із навчальною програмою. Під час цих заходів якраз і буде використане отримане обладнання.

Іншим переможцем серед представлених проєктів став спортивний тренажерний зал від учениці Галицького ліцею імені Ярослава Осмомисла Софії Васильчук.

Зараз для нього готують приміщення – користуватися тренажерами зможуть не лише ліцеїсти, а й інші містяни.

Участь у фінансуванні шкільних ініціатив, крім українсько-швейцарського проєкту “DECIDE”, брала й громада Галича – з її бюджету, за словами голови Олега Кантора, виділили понад 200 тис. грн.

Загалом на Прикарпатті участь в освітньому проєкті “DECIDE” беруть чотири громади: Білоберізька, Ворохтянська, Дубовецька і Галицька. В останній до проєкту долучилися 15 закладів освіти.

Нагадаємо, що до 23 січня школярі 8-14 років можуть подати заявку на участь у конкурсі з віртуальної робототехніки.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення