Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Жовтня 2023

“Стан дитини визначили як середньої тяжкості”: виховательку дитячого садочка звинувачують у побитті 3-річної дівчинки

У Києві виховательку дитячого садочка № 513 звинувачують у завданні тілесних ушкоджень 3-річній дитині. Поліція столиці розпочала кримінальне провадження щодо факту побиття.

Про інцидент розповіла мати постраждалої Владислави Анастасія у Facebook-групі “БАТЬКИ SOS”, передає “Українська правда. Життя”.

“Моїй доньці 2 роки і 9 місяців, сказати, що ми в шоці від методів виховання у ДНЗ №513, це нічого не сказати. Вихователь не має жодного морального права піднімати на дітей руку”, – ділиться Анастасія.

Зазначається, що Владислава розповіла батькам, як саме її побила вихователька, і показала гематому, яку в садочку замазали зеленкою. Удома викликали “швидку допомогу”, після чого медичний працівник оглянув дитину та зафіксував тілесні ушкодження. Також мати з донькою звернулися до обласної дитячої лікарні, де дівчинку оглянув ортопед-травматолог і підтвердив тілесні ушкодження.

“Судмедексперт сказав, що так можна переламати хрящ і дитина може померти. Дитя розказує та показує, як саме її била вихователька. Адвокат є, справа ведеться”, – написала Анастасія та прикріпила фото травми.

Крім того, за словами матері, після інциденту її донька боїться йти до дитячого садочку.

Поліція столиці вже розпочала кримінальне провадження за фактом – умисне легке тілесне ушкодження. У коментарі “УП. Життя” правоохоронці розповіли: обвинувачувана вихователька стверджує, що дитина травмувалася застібкою з верхнього одягу.

Також відомо, що керівництво закладу дошкільної освіти оголосило виховательці догану, оскільки та відразу не повідомила про травмування дитини медпрацівника та завідувачку. Інші деталі інциденту в ЗДО коментувати відмовилися.

Раніше ми розповідали, що в Чернігові звільнився вчитель фізкультури, якого підозрюють у педофілії.

Титульне фото ілюстративне – parents.com


Обговорення