Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Травня 2024

Стартує розподіл освітньої субвенції на закупівлю шкільних автобусів: як ОДА подати інформацію про потреби в підвезенні учнів

Міністерство освіти і науки оголосило про початок розподілу державної субвенції місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів. Подати інформацію про потреби в підвезенні учнів і учениць обласні державні адміністрації (військові адміністрації) мають до 22 травня 2024 року за формою нижче.

Про це повідомили на сайті МОН.

Подати інформацію можна двома способами:

  1. через систему електронної взаємодії органів державної влади (СЕВ ЦОВВ);
  2. надіславши інформацію на електронну адресу МОН ([email protected]) і секретаря комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів ([email protected]).

Потребу в підвезенні необхідно визначити станом на 1 вересня 2024 року. Враховувати варто кількість учнів і учениць, які:

  • навчаються (будуть навчатися в наступному навчальному році) за очною чи змішаною формами;
  • мешкають у сільській місцевості на відстані понад 2 кілометри від закладу освіти на закріпленій за ним території.

До розрахунку не включають учнів і учениць ЗЗСО, які розташовані на тимчасово окупованих російською федерацією територію України, або територіях, де ведуться бойові дії.

Після отримання необхідної інформації комісія МОН підготує пропозиції про розподіл державної субвенції пропорційно до кількості учнів і учениць, які потребують підвезення в кожній області.

У 2024 році згідно з пунктом 46 Порядку та умов для здійснення розподілу субвенції між окремими областями застосовуються коефіцієнти:

  • 4 – для Харківської області
  • 2 – для Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Херсонської та Чернігівської областей;
  • 1 – для решти областей.

Закупівлю шкільних автобусів здійснюватимуть лише для закладів освіти, у яких навчання організовано за очною й (або) змішаною формою та які мають укриття, що відповідають Державним будівельним нормам.

Раніше ми розповідали, скільки шкільних автобусів мають придбати для закладів освіти цьогоріч.

Титульне фото – “Авто24”; зображення в тексті – МОН


Обговорення