Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Лютого 2024

“STEM-урок з фінансової грамотності” для 8 і 9 класів: НБУ запрошує вчителів долучитися до конкурсу

Педагогів і педагогинь закладів загальної середньої освіти запрошують взяти участь у конкурсі “STEM-урок з фінансової грамотності” для учнів і учениць 8-9 класів. Змагання відбудеться в межах Всесвітнього тижня грошей з 18 березня до 19 квітня 2024 року.

Про це повідомив Національний банк України, який є офіційним координатором заходів Global Money Week.

Щоб долучитися до змагання учасникам і учасницям необхідно:

  • обрати одну із запропонованих тем (перелік нижче) за модельною програмою “Підприємництво і фінансова грамотність” для учнів 8-9 класів (авт. Беспалко І. В., Войтицька Л. В., Тригуб О. В., Ролік В. А.);
  • провести STEM-урок для учнів 8 або 9 класів за обраною темою й зробити його відеозапис тривалістю 20-45 хвилин;
  • заповнити до 19 квітня 2024 року реєстраційну форму звіту за посиланням.

Звертаємо вашу увагу, що відео має бути українською мовою. Його також необхідно завантажити на будь-який із безплатних онлайн-відеосервісів: Youtube, google-drive тощо.

Так, педагоги можуть провести STEM-уроки на одну із тем:

  • для 8 класу: “Фінансове планування життя”; “Основні правила заощаджень”; “Банківський рахунок та платіжна картка. Оплата товарів та послуг”; “Фінансове шахрайство та безпека”;
  • для 9 класу: “Фінансові послуги та їх використання під час досягнення фінансових цілейˮ; “Депозити. Гарантування вкладів фізичних осіб”; “Кредити. Формування кредитної історії”; “Страхування”; “Пенсійне забезпечення”; “Фінансові інвестиції та ризики”.

Список переможців і переможниць конкурсу організатори оголосять до 17 травня 2024 року на сайтах проєкту Global Money Week і Центру фінансових знань “Талан”.

Конкурсанти й конкурсантки, які здобудуть перші 3 призових місця, отримають сертифікати на купівлю електронної техніки на суму 6 000 гривень кожен. Окрім того, усі вчителі отримають сертифікати про участь.

НБУ закликає освітян публікувати свої відео в соціальних мережах з хештегами: #ГраНавчанняДобробут, #GMWUkraine2024, #ProtectYourMoney, #SecureYourFuture, #GMW2024 й відмічати сторінки НБУ: @harazd.bank.gov.ua @talan.nbu @harazd_.

Докладніше про умови конкурсу читайте за посиланням.

Більше інформації про заходи й конкурси від НБУ, а також посилання на навчальні матеріали, які допоможуть підготуватися до проведення Всесвітнього тижня грошей 2024, можна знайти на сайті проєкту Global Money Week.

Читайте також: “НБУ оголосив конкурс казок для педагогів “Платіжні історії з ШІ”: як взяти участь”.

Титульне фото: НБУ


Обговорення