Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Травня 2024

Субвенція на укриття в школах: МОН оголосило донабір заявок від громад

Міністерство освіти і науки України оголосило додатковий добір проєктів капітального ремонту чи будівництва укриттів у школах для державного фінансування (коштом субвенції). Подати заявки й внести всю необхідну документацію на платформу DREAM громади можуть до 28 травня.

Ознайомитися з повним текстом офіційного оголошення можна за посиланням.

Раніше комісія МОН вже відібрала 50 проєктів, загальна вартість реалізації яких складає 2,19 мільярда гривень. Перелік громад, які отримають фінансування, доступний тут.

Згідно з постановою Уряду України, для кожної з 8 пріоритетних областей визначили граничні обсяги субвенції на облаштування безпечних умов у ЗЗСО. Утім, частина регіонів не добрала необхідної суми, тому на донабір ще можуть податися громади з:

  • Дніпропетровської області;
  • Миколаївської області;
  • Сумської області;
  • Запорізької області;
  • Херсонської області.

Крім того, ОТГ можуть подати на отримання державного фінансування проєкти ремонту або будівництв укриттів, розпочатих у 2023 році (якщо наразі вже профінансовано та завершено мінімум 40% робіт).

Перелік необхідних документів і основні критерії, яким мають відповідати заклади освіти, доступні за посиланням. Як внести проєкт у систему DREAM і подати заявку, дивіться тут.

Загальний перелік проєктів, реалізувати які пропонують коштом субвенції, облдержадміністрації (військові адміністрації) мають подати МОН до 29 травня 2024 року.

Затвердити остаточний перелік комісія МОН має до 7 червня 2024 року.

У МОН розповіли, що ОТГ, які не отримають субвенцію цього року, зможуть отримати її в наступному або залучити фінансування з інших джерел, наприклад, від партнерів із розвитку або інвесторів. Для цього теж варто внести свої проєкти на платформу DREAM.

Громади також можуть скористатися “проєктами повторного використання”. Їх можна адаптувати під особливості кожного закладу освіти. “Проєкти повторного використання” розміщені на платформі “Моя Фортеця” (обрати пункт “Хочу укриття”, перейти в розділ “Садочки” або “Школи”).

Відповіді на запитання, які стосуються розподілу освітньої субвенції, представники ОДА й ОТГ, освітні управлінці й педагоги можуть знайти у:

Або звернутися за номерами:

  • 044-481-47-62 (Анна Моренко – державна експертка експертної групи з питань шкільної освіти директорату шкільної освіти МОН);
  • 044-481-32-78 (Віталій Заритов – державний експерт експертної групи з питань нормативно-правового забезпечення в освіті директорату шкільної освіти).

Раніше ми публікували відповіді на найпоширеніші запитання, які стосуються отримання субвенції на укриття в закладах освіти.

Титульне фото: nikvesti.com


Обговорення