Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Травня 2023

Сучасне укриття в Гатному на Київщині: чим обладнали й скільки це коштує

У Гатному Київської області з підвалу місцевого ліцею створили сучасне укриття. Його обладнали зручностями, такими як душові кабіни, вентиляція та система відеонагляду.

Про це повідомляє “Суспільне”.

На своїй сторінці у Facebook сільський голова Гатного Олександр Паламарчук написав: “Ось як із страшного підвального приміщення можна зробити сучасне укриття із повним інтерактивним обладнанням та в подальшому спортивну школу, де дітки після навчання будуть займатися різними видами єдиноборств та танцями”.

На фотографіях видно, що сховище обладнали телевізорами, інтернетом, санвузлами, душовими кабінками, генераторами. Також у ньому є 5 тренерських, 4 зали й інтерактивні дошки.

Гатне-1

Гатне-2

Як зазначає Паламарчук, у сховищі приділили увагу циркуляції повітря: встановили професійну припливно-витяжну вентиляцію з терморегулюванням повітря, яка розрахована до 1000 квадратних метрів. Також обладнали два входи-виходи.

Це приміщення слугуватиме укриттям і спортивною школою.

Із прозорих закупівель Prozorro відомо, що облаштування такого укриття обійшлося в понад 11 млн гривень (11 170 142 грн).

Читайте також: “1,5 млрд гривень на облаштування укриттів та ще 1 млрд на шкільні автобуси: уряд погодив розподіл субвенції”.

Фото: Facebook Гатненського сільського голови Олександра Паламарчука


Обговорення