Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Червня 2022

Світовий банк виділив 1,49 млрд доларів на зарплати українським учителям і держслужбовцям

Рада виконавчих директорів Світового банку виділила 1,49 млрд доларів на виплати зарплатні вчителям і держслужбовцям.

Про це повідомила пресслужба Світового банку.

Зокрема, ідеться про проєкт “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні”. Це частина пакета підтримки в понад 4 млрд доларів від Світового банку.

Проєкт отримав фінансові гарантії від Великобританії, Нідерландів, Литви та Латвії; паралельне фінансування від Італії та очікувані майбутні гарантії, зокрема від Данії. Проєкт також співфінансується зі внесків у новий багатосторонній донорський трастовий фонд (MDTF) від кількох держав, включно зі Швейцарією.

Інформаці про детальний розподіл цих коштів поки немає.

Нагадаємо, згідно з помісячним розписом видатків державного бюджету, з червня до грудня 2022 року місцеві бюджети отримуватимуть на 10% зменшений обсяг освітньої субвенції.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що його служба постійно отримує скарги від учителів про скорочення зарплат та примушення писати заяви про відпустки своїм коштом.

“Все це відбувається під гаслом: “Грошей нема!”. Так от, у мене гарна новина для освітян — ГРОШІ Є! Світовий банк цільовим призначенням виділяє півтора мільярда доларів США саме на зарплати держслужбовцям та педагогам”, – написав Горбачов.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Vladimir Solomianyi, Unsplash


Обговорення