Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Листопада 2023

Система нагляду за школярами на тимчасово окупованих територіях подібна до тюремної – правозахисники

На тимчасово окупованих територіях російські загарбники встановлюють на телефони українським школярам шпигунське програмне забезпечення, яке допомагає слідкувати за листуванням дітей і блокує певні сайти.

Про це повідомив засновник Східної правозахисної групи Павло Лисянський, передає “Укрінформ”.

Він зазначив, що наразі система нагляду за школярами на тимчасово окупованих територіях майже нічим не відрізняється від тюремної:

  • школярам встановлюють програми, схожі на батьківський контроль;
  • окупанти активно перевіряють гаджети та фіксують українські медіа, телеграм-канали тощо.

Павло Лисянський вважає, що такими діями ворог намагається виявити проукраїнськи налаштованих учнів. Однак не виключено, що однією з причин активізації є стрімкий розвиток у російській федерації молодіжної субкультури “Редан” (бойові неформали”), яка влаштовує погроми в громадських місцях.

Крім того, за заявами політтехнологів агресора, у 2024 році в пострадянських країнах мешкатиме рівно 50% тих, хто народився після розпаду срср. Відповідно, кількість осіб, які народилися при радянському союзі, поступово зменшуватиметься, а молоде покоління, зокрема, в Україні, уже має зовсім інші погляди на розвиток своєї держави й стосунки з росією. Тому, на думку правозахисника, окупанти будуть продовжувати спроби встановити ідеологічний контроль над дітьми й молоддю.

Раніше ми розповідали, що окупанти створили 70 “військово-патріотичних” таборів, де “перевиховують” українських дітей.

Титульне фото: Центр національного спротиву


Обговорення