Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Листопада 2022

Тотальний контроль і примусове патріотичне виховання: як поводяться росіяни зі школярами на ТОТ

На тимчасово окупованих територіях російські загарбники продовжують насаджувати “любов до росії” і намагатися виявити школярів, які продовжують дистанційно навчатися в українських школах.

Зокрема, 29 листопада вчителі-кораборанти в Маріуполі провели уроки “Розмови про важливе”.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

На занятті українським школярам розповідали про “символи росії”. Учителі мали прозвітувати про це окупаційній адміністрації у відеоформаті. Частиною такого звіту поділився Петро Андрющенко.

“Справжній символ росії в Маріуполі. Діти в шапках, рукавичках та верхньому одязі в холодній школі під напівпрацюючими теплообгрівачами примусово радіють визволенню росіянами від нормальних умов життя та щасливого дитинства”, – прокоментував радник мера.

Крім цього, за повідомленням Центру національного спротиву, на тимчасово окупованих територіях росіяни перевіряють дітей, що перебувають на вулиці в навчальний час. Такими перевірками займають і завезені з рф лікарі під час медоглядів.

Телефони батьків і дітей переглядають на наявність додатка української онлайн-школи.

“Загалом російські школи на ТОТ виконують функцію пропагандистських осередків, де звезені вчителі з рф насаджують українським дітям свою мову та кремлівське бачення окупації”, – зазначають у Центрі.

Читайте також: ““Виховання патріотиZму”: викладачів та учнів в Маріуполі змушують “обшивати” окупантів”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: титульне – Wavebreakmedia, Depositphotos; відео – Телеграм-канал Петра Андрющенка


Обговорення