Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Січня 2018

“Це зробила вона”: школи можуть отримати книжку про успішний досвід жінок

Школи можуть безкоштовно отримати книжку “Це зробила вона”, яка покликана переконати читацьку аудиторію, що в українській історії є багато успішних жінок.

Про це повідомила освітня організація EdCamp.

На меті видання – заповнити білі плями в історії України, позбутися фактів применшення ключової ролі жінок у сферах, буцімто для них не призначених, наприклад, військовій чи академічній, та запропонувати українським дівчаткам гідні культурні моделі для наслідування“, – йдеться у повідомленні.

Книжку готує видавництво “Видавництво”. Історії в “Це зробила вона”, зазначено у повідомленні, напише сотня знакових постатей України, найкращих представників і представниць своїх професій. Також книжка отримає сотню ілюстрацій від українських художниць/-ків і дизайнерок/-ів.

Видавництво наразі шукає партнерів, завдяки яким зможе також безкоштовно передавати книги в шкільні бібліотеки для цілей позакласного читання. Завдяки одному такому партнеру – Національному демократичному інституту – “Видавництво” вже зможе передати понад 600 книг до шкільних бібліотек“, – пише організація.

Щоб отримати книжку, школам потрібно заповнити таблицю за цим посиланням.

"Це зробила вона"

Аби заповнити необхідні поля у таблиці, потрібно переключити на другу вкладку документа

Книжки насамперед відправлятимуть у сільські шкільні бібліотеки.

Також просять поширити цю інформацію серед інших шкіл.

Ілюстрація: FB-сторінка EdCamp


Обговорення