Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Серпня 2017

Цього року до українських шкіл підуть понад 400 тисяч першокласників

У цьому навчальному році в Дніпропетровській та Одеській областях і в Києві буде найбільша кількість першокласників.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час селекторної наради щодо підготовки навчальних закладів до 2017/2018 навчального року, передає прес-служба МОН.

“1 вересня до 1-го класу піде 408 тисяч 208 першокласників. До речі, найбільше першокласників у Дніпропетровській області – 34 тисяч 767 осіб. Найбільший набір першачків у сільській місцевості передбачається у Львівській та Закарпатській областях”, – повідомила Лілія Гриневич.

Також міністр зазначила, що інвестиції в освіту поступово збільшуються – як за рахунок держбюджету, так і за рахунок місцевих бюджетів.

“Уряд інвестує в освіту – це послідовна політика. Порівняно з бюджетом 2016 року, цього року видатки на освіту збільшено з 5,72% ВВП до 6,52% ВВП. Загалом зведений бюджет на освіту цього року складає 168,6 мільярдів гривень проти 129,4 мільярдів минулого року“, – зазначила міністр.

Нагадаємо, що МОН домовилось з Міністерством фінансів щодо фінансування нового стандарту початкової загальної освіти незалежно від того, чи Верховна Рада ухвалить новий закон “Про освіту”.

Фото: автор – racorn, Depositphotos


Обговорення