Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Вересня 2018

У 2019 має запрацювати механізм підвищення кваліфікації “гроші ходять за вчителем”

Наступного року має запрацювати механізм “гроші ходять за вчителем”, щоб педагоги змогли обрати, де їм краще підвищувати кваліфікацію.

Про це повідомила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич, передає прес-служба МОН.

Зараз міністерство працює над постановою уряду, де буде прописаний цей механізм. У відомстві хочуть створити перелік громадських організацій та установ, які зможуть підвищувати кваліфікацію вчителів та отримувати за це оплату від держави.

У МОН зазначають, що у цьому переліку, наприклад, буде Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету “Львівська політехніка”. Він спеціалізується на навчанні дітей з проблемами зору, а також підвищує кваліфікацію вчителів, проте не отримує за це гроші від держави.

“Ми починали ще 8 років тому з роботи з однією дитиною, зараз їх 24, і батьки везуть їх до нас з усієї України. Також ми по мірі своїх можливостей навчаємо вчителів працювати з дітьми з порушеннями зору, адже вони мають набір дуже специфічних потреб. Тут ми говоримо про обладнане робоче місце, про підручники шрифтом Брайля і вчителя, який цим шрифтом вміє читати. Без цього посадити незрячу дитину у звичайний клас – це профанація”, – розповіла керівниця центру Оксана Потимко.

Нагадаємо, у МОН хочуть зараховувати вчителям як підвищення кваліфікації не лише курси, а й, наприклад, написання підручників та підготовку учнівських олімпіад.

Фото: автор – mohamed_hassan, Pixabay


Обговорення