Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Травня 2023

У Черкасах школярі й школярки зібрали 40 тисяч гривень на дрон для ЗСУ

У Черкасах вихованці й вихованки спеціалізованої школи № 20 зібрали 40 тисяч гривень для ЗСУ під час доброчинного концерту, який відбувся 16 травня. Гроші планують витратити на придбання дрона.

Про діяльність школярів розповідає “Суспільне”.

Директорка школи № 20 Людмила Кіта розказала: участь у концерті взяли учні й учениці всіх класів, які займаються у творчих колективах при закладі освіти. Підтримати школярів прийшли їхні батьки та рідні.

“Це і народна вокальна студія “Беліссімо”, це і народний хореографічний колектив “Надія”, це два зразкових оркестри і багато різноманітних колективів. У нас була така гарна традиція щороку проводити звітні концерти, але три роки поспіль ми просто не змогли їх проводити, тому що пандемія, війна. […] Але цього року вирішили все-таки взятися за цей проєкт. Нам було дуже складно, тому що 108 дітей за кордоном, серед них багато діток, які вже мають фах – наші музиканти, солісти. Але ті діти, які зараз навчаються, вони за цей рік підросли і замінили їх у колективах”, – пояснила директорка.

Вихованці спеціалізованої школи ставлять до таких заходів відповідально, адже їхня мета – допомогти військовим, однак і процес підготовки до виступу, репетицій, приносить радість і задоволення.

Читайте також: “Зібрали 20 тисяч на тепловізор: на Тернопільщині діти провели благодійний музичний захід для допомоги ЗСУ”.

Фото: “Суспільне”


Обговорення