Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Травня 2023

У Чернігові школярі й містяни проголосували за шкільні проєкти, на реалізацію яких виділять понад мільйон гривень

24 травня у 27 школах Чернігова відбулося голосування за шкільні проєкти, серед яких театральний хаб, ресурсна кімната й волейбольний майданчик. 29 травня зможуть проголосувати всі учні, які не встигли. У межах ініціативи “Громадський бюджет на дитячі мрії” учнівство мало віддати голоси за два шкільні проєкти, які сподобалися найбільше.

Про ініціативу розповідає “Суспільне”.

По одному проєкту на конкурс представила кожна зі шкіл – їх спільно розробляли педагоги, батьки й учні. Двох переможців оголосять у червні.

На реалізацію проєктів виділено один мільйон 53 тисячі гривень, з яких мільйон – від донорів, швейцарсько-українського проєкту Decide, а решта – фінансова співучасть громади. Переможці отримають по половині загальної суми.

Класи в школах голосували по черзі, процедуру реалізували за таким само принципом, як на всеукраїнських чи місцевих виборах, однак діти мали надати комісії дозвіл на голосування від батьків.

Координатор ініціативи “Громадський бюджет на дитячі мрії” Сергій Омелічкін розповів, що такий проєкт вперше реалізують у Чернігові й ще в трьох громадах області (Березнянській, Менській і Коропській). Дорослі голосують онлайн на електронній платформі.

Під час підрахунку голосів врахують вагові коефіцієнти – це вирівняє шанси на успіх маленьких та великих шкіл.

Десятикласниця Катерина Журавель зі школи №2 – авторка ідеї проєкту ресурсної кімнати. Над розробкою проєкту працювала команда з десяти людей. Цей простір, з книжковими шафами, столами та пуфами, телевізором і проєктором, буде потрібен для різних цілей: засідань шкільного парламенту, проведення уроків, тренінгів, екоменторингу, книжкового клубу.

Ресурсна кімната (Катерина Журавель)

Читайте також: “Старшокласників запрошують протестувати профорієнтаційний AI-бот для креативних та ІТ професій”.

Фото: “Суспільне”


Обговорення