Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Вересня 2023

У Чернігові звільнився вчитель фізкультури, якого підозрюють у педофілії

Учитель фізкультури школи №32 в Чернігові, якого підозрюють у вчиненні розпусних дій щодо учнів, звільнився за власним бажанням.

Про це повідомив начальник Чернігівського міського управління освіти Василь Білогура, передає “Суспільне”.

Зазначається, що батьки школярів звинуватили педагога в педофілії. Крім того, учора, 27 вересня, виконуючий обов’язки міського голови Чернігова Олександр Ломако у своєму Telegram-каналі повідомив, що він “дав 24 години для звільнення вчителя”.

“Мова йде про четвертий клас! Коли почали розбиратися в ситуації, то виявилося, що цей чоловік раніше працював в іншій школі міста, звідки його звільнили після аналогічних звернень батьків”, – зазначив посадовець.

Однак, за даними Василя Білогури, 26 вересня обвинувачуваний написав заяву на звільнення із закладу освіти за власним бажанням.

Посадовець також зазначив, що за даними адміністрації школи, раніше жодних скарг на вчителя від учнів, батьків чи інших учасників освітнього процесу не надходило.

“Коли мені повідомили про ситуацію, я, як і всі ви, був шокований. … Утримаюсь від будь-яких звинувачень і публічних оцінок, оскільки Конституцією України гарантовано презумпцію невинуватості кожній людині, поки її вина не буде доведена в суді”, – резюмував Білогура.

За фактом звинувачення правоохоронці відкрили кримінальне провадження (частина 2 статті 156 Кримінального кодексу України). Наразі триває досудове розслідування.

Читайте також:Впроваджувала освітні стандарти росії: на Херсонщині “директорку” ліцею підозрюють у колабораціонізмі”.

Титульне ілюстративне фото: tematy.edziecko.pl


Обговорення