Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Серпня 2023

Впроваджувала освітні стандарти росії: на Херсонщині “директорку” ліцею підозрюють у колабораціонізмі

На Херсонщині директорку ліцею, яка погодилася впроваджувати освітні стандарти росії, підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Згідно з даниними слідства, жінка почала співпрацювати з ворогом улітку 2022 року, коли Білозерська громада, що на превобережжі Хесонської області, знаходилася в тимчасовій окупації. Підозрювана незаконно обійняла посаду директорки Томинобальської школи, яку окупанти віднесли до так званого “Белозерского муниципального округа”. Також псевдодиректорка перереєструвала захоплений заклад освіти в органах окупаційної адміністрації.

Зазначається, що на новій посаді жінка впроваджувала стандарти російської освіти, організовувала освітній процес за російськими підручниками та займалася добором працівників і учнів до ліцею.

Наразі за процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур їй заочно повідомили про підозру згідно з частиною 3 статті 111-1 і частиноюю 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність та пособництво державі-агресору. Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.

Читайте також: “Пропагувала у школі російські наративи та вмикала ворожий гімн – СБУ вивчає справу колаборантки з Херсонщини”.

Титульне фото: Слово і Діло


Обговорення