Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Березня 2024

У Флориді дітям заборонили мати акаунти в соцмережах

У штаті Флорида (США) дітям до 14 років заборонили створювати власні акаунти в соціальних мережах. А підлітки від 14 до 15 років мають отримати дозвіл від батьків.

Про це повідомили на порталі “The Washington Post”, передає “Бабель”

Таке рішення підписав губернатор Флориди Рон Десантіс. Закон має набути чинності з 1 січня 2025 року. Наразі невідомо, які саме соціальні мережі зачепить нововведення. Однак, згідно з положеннями документа, йдеться про платформи, де до 10% щоденних користувачів (ті, які проводять у середньому 2 години онлайн) – це діти до 16 років.

Крім того, під обмеження потрапляють і ті соцмережі, які “викликають звикання”, наприклад, мають функцію нескінченного прокручування стрічки дописів чи push-сповіщення.

Після набуття чинності закону, платформи повинні будуть видалити вже створені облікові записи дітей до 14 років. Щоправда, власники акаунтів матимуть 90 днів, аби оскаржити це рішення. Зазначається, що кожне “свідоме чи з необережності” порушення соцмережами закону, передбачатиме штраф у розмірі до 50 тисяч доларів.

Крім того, ухвалений документ також забороняє неповнолітнім особам відвідувати сайти, що містять контент порнографічного характеру. Щоб отримати доступ, користувачам і користувачкам необхідно буде підтвердити свій вік.

“Ваша дитина може мешкати в безпечному будинку, але є хижаки, які можуть проникнути просто всередину. Ви могли робити все правильно, але вони знають, як маніпулювати вашими дітьми через соцмережі”, – наголосив губернатор Флориди.

Підписана версія є дещо м’якшою, ніж початковий варіант закону. Зокрема, автори спочатку пропонували заборонити всім неповнолітнім до 16 років користуватися популярними соцмережами незалежно від згоди батьків. Проте влада Флориди все ж очікує певний супротив громадян щодо оновленого закона.

Раніше ми розповідали, що у Великій Британії учням заборонятимуть користуватися телефонами під час навчання.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення