Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Жовтня 2017

У КМДА розказали, як батькам легально збирати гроші для школи

Найпростіший спосіб для батьків легально збирати кошти для школи  зареєструвати благочинний фонд.

Про це розповів заступник голови Київської міської держадміністрації Олексій Рєзніков в ефірі телеканалу “1+1”.

Найкращий варіант зробити це (збір коштів  ред.) прозоро, юридично оформлено це зареєструвати благочинний фонд, і мати бухгалтера, який буде звітувати батькам. Так вони завжди зможуть перевіряти, на що витрачаються зібрані ними кошти“,  зазначив Рєзніков.

Також він каже, що в класі, де вчиться дитина його родича, кошти збирають саме таким чином. І бувають випадки, коли окремі батьки відмовляються від чогось, оскільки не мають на це фінансової можливості.

Більшість батьків приймають рішення взяти на себе витрати за ту дитину, батьки якої не в змозі профінансувати, наприклад, поїздку на канікули до Львова, Одеси чи Чернівців“,  запевняє Рєзніков.

Нагадаємо, Департамент освіти і науки, молоді і спорту КМДА видав наказ №930 від 3 жовтня 2017 року, згідно з яким київські школи зобов’язали оприлюднювати на своїх сайтах звіти про фінансування, а також заборонили збирати гроші у фонд класу та школи. Як пояснили у МОН, звітувати школи про свої фінанси мусять згідно із законами “Про доступ до публічної інформації” та “Про відкритість використання публічних коштів”.

Згодом Олексій Рєзніков заявив, що в київському бюджеті достатньо коштів, щоб проводити ремонти та оздоблювати школи, тому будь-який примусовий збір коштів з батьків співробітниками школи є незаконним та прямо забороненим.

“Нова українська школа”

Фото: pexels.com


Обговорення