Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Жовтня 2023

У Кропивницькому одинадцятикласник розробив прилад для автоматичного оголошення повітряної тривоги в школі

У Кропивницькому одинадцятикласник Власій Свінцицький створив прилад для автоматичної подачі в класи сигналів повітряної тривоги та відбою.

Про це повідомив науковий керівник школяра Віктор Мироненко, передає “Суспільне”.

Власій Свінцицький навчається в одинадцятому класі Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату. За словами юного винахідника, ідея розробки автоматизованої системи оповіщення належить його науковому керівнику. А над створенням приладу юнак працював майже пів року в межах наукової роботи в Малій академії наук. Школяреві довелося розробити як сам пристрій, так і програмне забезпечення до нього.

“Я маю навички з програмування і до мене звернулися. Суть цього приладу – це централізація подачі оповіщення, тобто дзвінків, тривог, пожежі. Шляхом цього ми можемо мінімізувати людський фактор”, – зазначає Власій.

Прилад працює повністю в автоматичному режимі, тому не потребує присутності людей. Він підключений до інтернету, і як тільки в області оголошують повітряну тривогу, прилад отримує сигнал та дублює його у внутрішньошкільну систему оповіщення.

Випробування пристрою вже провели в ліцеї, де навчається винахідник, а педагоги та учні оцінили зручність інновації.

Як стверджує науковий керівник школяра Віктор Мироненко, доступ до сервера, звідки на всю Україну розповсюджується сигнал повітряної тривоги, вдалося отримати завдяки співпраці з Міністерством трансформації та службою з надзвичайних ситуацій.

За інформацією розробника, на момент створення такого приладу в Україні не було.

Раніше ми розповідали, що на Іванофранківщині підлітки створили дрон-розвідувальник, який допомагає українським військовим знаходити міни

Титульне фото та фото в тексті: “Суспільне”


Обговорення