Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Липня 2017

У Києві на Осокорках побудують сучасну школу

У Києві на Осокорках розпочнеться будівництво загальноосвітньої школи нового покоління.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, передає прес-служба Департаменту освіти і науки КМДА.

Повідомляється, що школа зможе прийняти 1080 учнів. У ній буде найсучасніше оснащення, планування приміщень із системою “розумний дім” та енергоощадними технологіями.

“Незабаром на ділянці колишнього недобуду, який ми отримали в спадок від старих чиновників, планується розпочати будівництво першого енергонезалежного комунального закладу. Очікується, що цей заклад нового покоління не лише облаштують енергоощадними технологіями, а й його буде повністю забезпечено найсучаснішим устаткуванням для навчання, “розумним” плануванням. Особливу увагу приділяється і питанню безпеки. Ми прагнемо, щоб ця школа стала високим стартом для наступних міських проектів”, – розповіла Ганна Старостенко.

За її словами, згідно з розпорядженням КМДА №22, замовником будівництва є КП “Житлоінвестбуд-УКБ”. Наразі проектно-кошторисна документація перебуває на державній експертизі.

“За проектом, передбачено будівництво чотирьохповерхового закладу з басейнами для плавання і навчання плаванню, бібліотекою, їдальнею, виробничо-навчальними класами. На всіх поверхах і в приміщеннях передбачений доступ осіб із обмеженими фізичними можливостями”, – повідомила заступниця голови КМДА.

У Києві на Осокорках побудують сучасну школу

З устаткування у школі будуть комп’ютери, інтерактивні дошки, лінгафонні системи тощо, а також енергоефективне обладнання та LED-освітлення.

Окрім того, проект передбачає внутрішнє та зовнішнє відеоспостереження, охоронну сигналізацію, систему керування доступом, системи протипожежного захисту.


Обговорення