Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Лютого 2024

У Києві першокласникам планують зробити додаткові канікули

У Києві першокласникам планують зробити додаткові канікули

За планом, першокласники Києва підуть на додаткові канікули з 19 до 25 лютого 2024 року. Такий крок дасть змогу полегшити адаптацію 6-річних дітей до школи та врахувати сезонну захворюваність на ГРВІ, грип, Covid-19 тощо.

Про це повідомив Департамент освіти і науки Києва.

Відповідні рекомендації на поточний навчальний рік ще влітку 2023 року ухвалила Київська міська рада.

Як зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, перший рік навчання є доволі складним для дітей і вимагає адаптації:

  • до школи;
  • нового колективу;
  • ритму життя, який відрізняється від дитячого садка або виховання в сім’ї.

Крім того, у Департаменті освіти і науки КМДА наголосили, що успішність цього періоду може позначитися на подальшому шкільному житті учнів.

Тому міська влада столиці вирішила організувати для першачків додаткові тижневі канікули, під час яких школярі й школярки зможуть перепочити й набратися сил, адже третя четверть, зазвичай, найтриваліша в навчальному році.

У Департаменті освіти і науки Києва також підкреслили, що батьки, які під час канікул не матимуть змоги залишити дитину вдома, зможуть привести її до школи. У закладі освіти не проводитимуть стандартні уроки для першокласників, однак діятимуть групи подовженого дня, де вчителі працюватимуть зі своїми учнями.

Читайте також: “Закінчення навчального року та дати канікул: розʼяснення від МОН”.

Титульне фото: НВК №240 “Соціум”; Лілія Буяло


Обговорення