Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Грудня 2023

У Києві створюють документальний кіноальманах про освіту під час війни

Шестихвилинний трейлер фільму “Освіта під час війни” презентували під час засідання колегії Департаменту освіти і науки Києва, яке відбулося сьогодні.

Про це стало відомо з YouTube-каналу “Освіта Києва”.

У трейлері зображені кадри з перших днів, місяців повномасштабного російського вторгнення. Про життя й освіту під час війни розповідають вчителі, керівники закладів та освітні управлінці.

“Це про кожного з нас, освітяни… Про життя та роботу в умовах війни, формування унікального безпекового та педагогічного досвіду, про новий рівень відповідальності”, – кажуть у Департаменті.

Над документальним кіноальманахом працює Департамент освіти і науки спільно з Освітньою агенцією міста Києва та освітянами.

В об’єктиві режисерів – історії освітян, які стали на захист нашої Батьківщини, віддали своє життя за вільну Україну, історія тих, хто з перших годин повномасштабного вторгнення приймали мешканців в укриттях закладів освіти, евакуювали дітей з Києва, готували й годували людей та військових, відшивали форму та одяг, виготовляли й ремонтували…”, – додають у Департаменті освіти і науки Києва.

Читайте також: “У Києві відкрили освітньо-неформальний простір “Місце Сили” для підлітків”.

Титульне фото: скриншот із фільму


Обговорення