Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2018

У Києві збудували “розумну”, енергоефективну та інклюзивну школу

У житловому масиві Києва Осокорки збудували “розумну” школу, яка отримала енергонезалежне опалення та інклюзивний простір.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає прес-служба адміністарції.

Будівництво школи розпочали ще 25 років тому, проте відновили минулого року. Будівля розрахована на 36 класів, тобто майже 1100 тисячі учнів. Тут буде школа №334 та ліцей “Інтелект”.

В школі є спеціалізовані лабораторії, комп’ютерні класи, лінгафонні кабінети, класи образотворчого та музичного мистецтва, спортивні зали, актова зала зі звуковим та світловим обладнанням, бібліотека, медичний блок із процедурним та терапевтичним кабінетами. Таклж є кабінет психолога і соціального педагога. Перші ж класи тут обладнані відповідно до концепції НУШ.

У слолиці збудували розумну, енергонезалежну та інклюзивну школу У слолиці збудували розумну, енергонезалежну та інклюзивну школу У слолиці збудували розумну, енергонезалежну та інклюзивну школу

“Управління систем будівлі здійснюється із єдиного центру і автоматично регулюється залежно від розкладу занять та зовнішніх природних факторів. Коли в окремому приміщенні не проводяться заняття, зменшується подача повітря та тепла. Якщо сонце освітлює східний фасад, то у приміщення, розташовані на сході, подається менше тепла, ніж в інші.

Система вентиляції обладнана рекуператорами тепла, що дозволяють нагрівати припливне холодне повітря за рахунок теплого, що видаляється. Також освітлювальні прилади у класах автоматично змінюють яскравість залежно від наявного природного освітлення у приміщенні, – розповів Поворозник.

Будівля пристосована для маломобільних груп: встановлені ліфти, пандуси та заїзди.

До того ж, у школі встановлена система геотермальних теплових насосів, які використовують тепло землі для обігріву школи. Це робить приміщення незалежним від традиційних постачальників тепла. Як запевняє заступник голови КМДА, такий вид опалення дозволить зекономити понад 15 мільйонів гривень за 10 років.

Територія закладу огороджена та оснащена камерами відеоспостереження. Окрім камер в самій школі є сигналізація та протипожежна система.

У слолиці збудували розумну, енергонезалежну та інклюзивну школу

Усі фото: прес-служба КМДА


Обговорення