Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Вересня 2018

У МОН не обіцяють підвищення зарплатні освітянам у 2019 році

Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич не обіцяє підвищення зарплатні освітянам у 2019 році, оскільки на цей рік припадає пік виплат зовнішнього боргу України.

Про це вона сказала в інтерв’ю “Радіо Свободі”.

Я навіть не обіцяю і не анонсую підвищення зарплатні наступного року для окремих категорій педагогічних чи науково-педагогічних працівників. Бо наступний бюджетний рік буде дуже складним, це пікова виплата в межах міжнародних зобов’язань України. Натомість буде те, що завжди є – підвищення для бюджетників, відповідно до зростання мінімальної зарплати, – пояснила Гриневич.

Водночас, керівниця МОН розповіла, що міністерство шукає рішення, аби полегшити роботу вихователів дитсадків.

“Те, що у них більший робочий день – це правда. Вони не можуть взяти, як шкільний учитель, півтори ставки навантаження. Ми думаємо, в який спосіб можна мотивувати дошкільників, зокрема, за інтенсивність праці… Садочки зараз переповнені, ця проблема реально існує. Зараз ми будемо готувати зміни до закону про дошкільну освіту, – сказала Гриневич.

Нагадаємо, з початку 2018 року зарплатня вчителів у середньому зросла на 25%. А в 2017 році середня зарплатня столичних освітян зросла на 50%.

Фото: автор – FirmBee, Pixabay


Обговорення