Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Лютого 2021

У МОН опублікували методичні рекомендації про особливості ДПА та ЗНО з іноземних мов

Міністерство освіти і науки розробило методичні рекомендації щодо проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у закладах загальної середньої освіти в 2020/2021 навчальному році.

Про це йдеться на сайті МОН.

У завданнях з іноземної мови на ЗНО будуть 2 рівні складності для текстів: стандарт та профільний. Під час реєстрації учні мають зазначити рівень складності завдань відповідно до того, який вони вивчали в школі.

Атестація з іноземних мов має складатися з 3-х частин: аудіювання, читання й використання мови. На виконання всіх завдань ДПА відводиться 60 хвилин. У документі також пояснюється, якими мають бути мета, форма, тип та тема тексту й аудіозапису.

Відповідно до п. 19 розділу ІІ Порядку проведення ДПА, для школярів, які в цьому або попередньому році отримали сертифікат або диплом міжнародного мовного іспиту з іноземної мови рівня А2 і вище (для класів, які вивчають іноземну мову за рівнем стандарту) або рівня В1 і вище (для класів із поглибленим вивченням іноземних мов), результати цих іспитів зараховуються як державна підсумкова атестація з іноземної мови.

Учні, які отримали міжнародний серитфікат мовного іспиту рівня В1, В2 і вище з 5 березня до 25 травня 2021 року і які проходитимуть атестацію у формі ЗНО, автоматично отримають 12 балів за атестацію. У документі є рекомендований перелік міжнародних мовних іспитів, за якими можна зарахувати бали за атестацію.

Також здобувачі освіти, які для проходження атестації третім навчальним предметом обрали історію України, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іноземну мову. А ті, хто вибрали третім навчальним предметом одну з іноземних мов, можуть обрати четвертим навчальним предметом іншу іноземну мову.

Більше можна прочитати в документі нижче.

601d548fddec3077419642

Нагадаємо, що реєстрація на ЗНО триватиме до 5 березня. Тестування складатимуть за новим правописом.

Також слухайте озвучені обов’язкові на ЗНО твори з літератури.

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos


Обговорення