Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Листопада 2019

У МОН розповіли, що буде з Інститутом модернізації змісту освіти

Функції Інституту модернізації змісту освіти переноситимуть на новостворений Український інститут розвитку освіти, поступово зменшуючи штат першого.

Про це повідомила міністерка освіти і науки Ганна Новосад під час презентації УІРО на Форумі учасників пілотного експерименту НУШ “Агенти змін”.

“Логічне питання: що буде з ІМЗО? Ми почали вже поступове переливання функції установи до Українського інституту розвитку освіти. Наразі там скорочено більше 100 штатних одиниць. Вивільнені кошти (тобто ми не говоримо про додаткові кошти з бюджету) ми перенесли на програму УІРО.

У 2020 році ми продовжимо трансформацію ІМЗО з поступовим перенесенням ключових функцій до УІРО. Відповідно, ІМЗО надалі скорочуватиметься у штаті, – розповіла Новосад.

Вона додала, що поки ІМЗО відповідатиме за проведення шкільних олімпіад.

“Ми беремо 2020 рік, щоб подумати, як далі працюємо з олімпіадами. Цей напрям також хотілося би суттєво посилити. Можливо, зробити окремий центр, який би займався виключно організацією олімпіад і турнірів та вивів цю важливу частину освітньої системи на трошки вищий рівень”, – додала керівниця МОН.

Раніше міністерка розповіла про зону відповідальності УІРО. Також очільник нової установи розповів про завдання інституту на 2020 рік.

Нагадаємо, Український інститут розвитку освіти відкрив чотири вакансії.

Читайте також “Замість ІМЗО. Як планують перезавантажити освітню установу”

“Нова українська школа”

Фото: автор – AndreyPopov, Depositphotos

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення