Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Січня 2019

У МОН розповіли, які сертифікати зараховуватимуть за ДПА з іноземної

Міністерство освіти і науки дало перелік, сертифікати яких міжнародних іспитів зараховуватимуть за державну підсумкову атестацію учням 9 та 11 класів.

Про це повідомили на сайті МОН.

Важливо, що цього року вперше визначено кількість балів (оцінку), яку має набрати учень для зарахування сертифікату як оцінки ДПА. Якщо рівень відповідає необхідному, то в документ про освіту виставляється 12 балів за атестацію з іноземної мови. Водночас необхідно підкреслити, що міжнародні сертифікати мовних іспитів не зараховуються як оцінка за ЗНО”, – наголосили в міністерстві.

Нижче можна переглянути повний список сертифікатів.

Учні 9-х класів, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту, можуть зарахувати міжнародний іспит рівня А2 і вище, а для класів із поглибленим вивченням – В1 і вище. Сертифікат або диплом має бути 2018 або 2019 року (до дня проведення атестації).

Для зарахування учень повинен звернутися з відповідною заявою до свого закладу освіти та надати копію сертифікату. Якщо випускник, який має сертифікат, не напише таку заяву, то оцінка виставлятиметься за результатами письмової атестації.

Учні 11-х класів, які вивчають іноземну мову за рівнем стандарт або академічним рівнем, можуть зарахувати міжнародний іспит рівня B1 і вище, а для класів із поглибленим вивченням іноземних мов – В2 і вище. Сертифікат або диплом має бути отриманий 2018 або 2019 року (до 28 травня 2019 з англійської мови, до 27 травня 2019 – з німецької, французької мов, тобто до днів проведення ЗНО з цих предметів).

Для зарахування учень повинен звернутися з відповідною заявою до свого закладу освіти та надати копію сертифікату. Якщо випускник не напише таку заяву, то оцінка ДПА виставлятиметься за результатами ЗНО.

Якщо випускник 11-го класу хоче, щоб його сертифікат був зарахований як ДПА, але він отримає його після того, як зареєструвався на ДПА в формі ЗНО, у нього є можливість до 25 березня внести зміни у реєстраційні дані. Якщо цього не зробити, то оцінка за ДПА виставлятиметься за результатами ЗНО.

Якщо учень планує отримати сертифікат після 25 березня (тобто вже не матиме змоги перереєструватись) і до дня проведення ЗНО (28 травня для англійської мови, 27 травня для французької та німецької мов), то він теж може написати заяву про зарахування сертифікату як оцінки за ДПА. В заяві треба вказати, що він очікує сертифікат. Потім випускникові потрібно надати його паперову копію.

Нагадаємо, МОН дозволило зараховувати сертифікати міжнародних мовних іспитів як проходження державної підсумкової атестації, проходити атестацію в СІЗО та перескладати іспити в коледжі та технікумі.

Фото: Pixabay


Обговорення