Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Квітня 2024

У МОН розробили проєкт стандарту вищої освіти для студентів педагогічних спеціальностей: освітян запрошують до громадського обговорення

Міністерство освіти і науки України запрошує освітян і всіх зацікавлених до громадського обговорення проєкту стандарту вищої освіти зі спеціальності “Середня освіта” (за предметними спеціальностями) на рівні бакалавра. На основі документа розроблятимуть програми підготовки майбутніх учителів і учительок.

Ознайомитися з текстом документа можна нижче або за посиланням.

Стандарт має визначити державні вимоги до випускників закладів вищої освіти, які навчалися за спеціальністю “Середня освіта”. Зокрема, документ містить:

  • загальну характеристику спеціальності;
  • вимоги до рівня освіти майбутніх педагогів;
  • обсяг кредитів ЄКТС, необхідний для здобуття ступеня бакалавра;
  • перелік обов’язкових компетентностей майбутнього вчителя: як фахових, так і спільних для всіх предметних спеціальностей;
  • унормовані програмні результати навчання;
  • перелік форм атестації здобувачів вищої освіти тощо.

Зауваження та пропозиції до проєкту всі охочі можуть надіслати в довільній формі до 3 травня 2024 року на електронну адресу: [email protected] (Світлана Дідусенко, номер телефону: (044) 481-32-37).

Звіт про результати громадського обговорення оприлюднять на сайті МОН не пізніше ніж через два тижні після ухвалення рішення за результатами обговорення.

Раніше ми розповідали, що лише 18-19% студентів педагогічних спеціальностей йдуть працювати в заклади освіти.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення