Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2017

У МОН з’явиться новий підрозділ, що відповідатиме за НУШ

У Міністерстві освіти і науки з’являться сім нових структурних підрозділів – директоратів. Їхня мета – посилити спроможність міністерства до аналізу й оцінки ефективності політики та перетворити його на ефективний центр із формування державної політики у сфері освіти.

Про це йдеться на порталі Career.gov.ua.

Зокрема, у МОН створять такі директорати: вищої освіти, Нової української школи, професійної освіти, інклюзивної освіти та виховання, інновацій та трансферу технологій, науки, стратегічного планування та євроінтеграції.

Метою директорату Нової української школи є створення умов для здобуття загальної середньої освіти в атмосфері творчого навчання в поєднанні з набуттям практичних навичок. У результаті цього має формуватись високоосвічена, національно свідома, чесна та творча особистість, яка здатна мислити незалежно та діяти для розвитку демократичного суспільства.

Працівники директорату будуть визначати довгострокові та середньострокові пріоритетні напрями розвитку загальної середньої освіти, встановлювати правила функціонування шкільної освіти, допомагати об’єднаним територіальним громадам створювати новий освітній простір, координувати управлінську діяльність регіональних органів управління освітою та формувати й брати участь у реалізації державної політики щодо оновлення змісту шкільної освіти.

Подібні директорати створюються і в інших міністерствах. Як повідомив “Дзеркалу тижня” глава Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, мінімальна заробітна платня працівників директоратів складатиме 50 тисяч гривень. Керівники директоратів отримуватимуть близько 70 тисяч, а керівники експертних груп у директоратах  близько 60 тисяч гривень.

Зарплати працівників директоратів варіюватимуться в залежності від стажу та інших факторів.

Інформацію про те, як стати працівником директорату, читайте тут.

“Нова Українська Школа”

Фото: автор – Syda_Productions, Depositphotos


Обговорення