Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Березня 2023

У Миколаєві внаслідок російського терору пошкоджено понад 60% закладів освіти

Від початку повномасштабного вторгнення через обстріли окупантів у Миколаєві зазнав пошкоджень 91 заклад освіти. Це 61% від загальної кількості.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада із посиланням на начальницю управління освіти міськради Ганну Личко.

“На деяких об’єктах треба полагодити покрівлю, замінити вікна, і все буде гаразд. А є такі заклади, як гімназії №7, 48, 49, школи №60, 51, ліцей №2 та ліцей імені Миколи Аркаса, де руйнування дуже масштабні, потрібен капітальний ремонт, а можливо, і нове будівництво”, – розповіла чиновниця.

Очільниця управління прокоментувала перспективи відновлення зруйнованих шкіл. Зокрема, ліцей імені Аркаса – пам’ятка архітектури. Її планують відбудувати. Допомогу в цьому, імовірно, надасть Данія.

Також Ганна Личко наголосила, що для кожного закладу освіти обов’язкова наявність захисних укриттів. Разом із тим необхідно проаналізувати, як діяти в кожній конкретній ситуації: відбудовувати чи повністю перебудовувати заклад. Наприклад, школи №51 частково зруйнована майже до фундаменту, тож управління освіти виступає за те, щоб розглянути нове будівництво: “Школа дуже потрібна в цьому районі. … Цьогоріч плануємо відремонтувати корпус початкової школи та запустити офлайн-навчання дітей початкових класів”, – повідомила Ганна Личко.

Рішення щодо закладів освіти будуть включені до заходів Програми комплексного відновлення території громади.

Читайте також: “Окупанти знесли ще одну школу в Маріуполі – з 63 ЗЗСО пошкоджено 54, повністю знищено 8”.

Фото: зруйнований ліцей ім. М. Аркаса, “Суспільне”


Обговорення