Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Квітня 2024

У Німеччині знайшли 161 українську дитину, викрадену росіянами

Українські правоохоронці знайшли на території Німеччини 161 українську дитину, яка розшукувалася як примусово переміщена на тимчасово окупованій території або депортована до росії та білорусі.

Про це під час Європейського поліційного конгресу в Берліні повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський, передає “Укрінформ”.

Вигівський розповів, що це стало можливим завдяки співпраці з правоохоронними органами ФРН за напрямом документування воєнних злочинів російської федерації.

Голова Нацполіції наголосив, що російські воєнні злочинці мають бути притягнуті до відповідальності як в українських судах, так і в судах інших країн, а військово-політичне керівництво країни-агресора – у Міжнародному кримінальному суді та Спеціальних трибуналах.

“Ми зацікавлені в спільних діях з нашими німецькими партнерами як на двосторонній основі, так і під егідою Європолу”, – підкреслив Іван Вигівський

Читайте також: Понад 13 тисяч дітей залишилися без батьківського піклування від початку повномасштабної війни – Мінсоцполітики

Титульне фото: “Associated Press”


Обговорення