Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Січня 2024

У Ріпкинському ліцеї відремонтували й облаштували укриття на 800 осіб

У Ріпкинському ліцеї, що на Чернігівщині, відремонтували та облаштували укриття площею 3 тисячі квадратних метрів. Воно розраховане на 800 осіб: учнів, працівників школи, а також дітей і вихователів з садочка, який розташований поруч.

Про це повідомив директор Ріпкинського ліцею Сергій Лебедко, передає “Суспільне”.

Ремонт приміщення підвалу в ліцеї почали у вересні 2023 року. Там пофарбували стіни, провели вентиляцію з обігрівом, розставили парти й повісили дошки. За словами директора, наразі в укритті вже закінчили основні роботи.

Крім того, сучасний стан сховища дає змогу учням і вихованцям не просто перебувати там під час тривог, а й повноцінно вчитися.

Зокрема, кожен клас має власне місце в укритті, де відбуваються уроки. Винятком є лише інформатика – її для школярів проводять в окремому освітньому просторі “Вулик”, що забезпечений ноутбуками, планшетами й навушниками. У просторі діти можуть також читати художню літературу, грати в ігри, малювати тощо.

В укритті є також спортзал, де школярі можуть пограти в настільний теніс чи провести естафету.

Крім того, для дітей з садочка в сховищі облаштували окреме приміщення, у якому є ліжка й ігрова зона.

Загалом на ремонт і облаштування колишнього підвалу ліцею витратили 7,7 мільйона гривень: 6 мільйонів з коштів державної субвенції та ще 1 мільйон 700 тисяч – з бюджету громади.

За словами Сергія Лебедко, наразі в сховищі залишилося відремонтувати ще одне приміщення, де будуть індивідуально займатися учні з особливими освітніми потребами. А також отримати сонячні батареї для забезпечення підвального приміщення електроенергією під час аварійного відключення світла. Як зазначив директор, кошти на це вже знайшли.

Читайте також:Укриттями забезпечені 93% учнів і вчителів шкіл – Шмигаль

Титульне фото й фото в тексті: Суспільне Чернігів


Обговорення